ЛЕВИЦАТА С 10 СТАНДАРТА В МЕСТНАТА ВЛАСТ

stoilov-17

Предлагаме БСП да утвърди 10 леви стандарта за местните избори, заяви зам.-председателят на партията Янаки Стоилов след семинар на тема „Местните избори – важна битка за БСП“, който се проведе във Варна на 21 и 22 март. Във форума, организиран от ПЕС и БСП, взеха участие лидерът на социалистите Михаил Миков, генералният секретар на ПЕС Ахим Пост, представители на движение „Модерна България“ и над 250 партийни активисти от цялата страна. За добрите практики в предизборните кампании на социалдемократите в Швеция и Хърватия говориха Кристиян Скарф и Ана Улрих.
Изборите са решаващи за БСП, защото трябва да запазим позициите си в местната власт и да защитим политиките си за грижа към хората, поясни Стоилов. Необходимо е обаче националната политика да бъде в синхрон с местната власт, подчерта той. Най-важното в предлаганите стандарти са доходите и заетостта, коментира той.
Социалистите са за създаването на производствени и потребителски кооперации, които да подпомогнат хората в различните населени места. Те ще направят така, че нито едно дете да не остане без храна и образование, а 50% от издръжката на всеки малчуган в детските ясли и градини да се поеме от общините. Ще направим всичко възможно да изградим на много места дневни центрове за възрастни хора, съобщи Стоилов. Крайно време е жителите на общините да получават 24-часово медицинско обслужване, а във всички градове да има денонощни аптеки, смята той. От БСП са амбицирани да направят така, че във всяко училище да има интернет. Сред идеите са и формирането на граждански и обществени съвети във всяка община, които да работят съвместно с местната власт и да подпомагат работата на кметовете. От левицата са категорични, че децентрализацията на общините трябва да продължи, защото това дава възможност за реализиране на инфраструктурни и социални проекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.