Кои сме ние?

Петър Начев – секретар вътрешна политика и координация

Донка Михайлова – секретар местна политика, Ловеч

Мариян Карагьозов – секретар външна политика

Ваня Добрева – секретар контакти с интелигенцията и научните среди

Секретари за организация и контакти с местните клубове:

 • Николай Николов
 • Евгений Белий

Дора Чичкова – секретар медийно отразяване

Александър Симов

Боян Ангелов

Димитър Генчев

Димитър Георгиев – Бургас

Емил Костадинов – Благоевград

Искра Баева

Калин Първанов

Костадин Арнаудов – Пловдив

Орлин Иванов

Павел Писарев

Юлия Стаматова – Добрич

Янаки Стоилов

Едно мнение по „Кои сме ние?“

 1. Дълбоко ме съмнява да са останали истински леви от левите, поради факта ,че единствената лява политика която можете да водите е да просите пари от десните! Което не е точно политика! Предоставям ви шанса да водите истинска лява политика чрез иновация във финансово-икономическата система!
  СОЦИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ
  БАЗОВ ДОХОД ЧРЕЗ ПАРАЛЕЛНА ФИНАНСОВА СИСТЕМА

  Здравейте.
  Казвам се Любомир Станков и съм член на МЕНСА. Това което следва да ви предоставя като концепция е изцяло нов модел за функциониране на икономиката. Знам ,че много от Вас ще са силно предубедени ,както и ,че на икономистите моето предложение ще им звучи като ерес. Въпреки това ви напомням ,че за хората като мен се твърди следното: „Хората, които имат стойност на IQ по-голяма от 150 притежават отлични предпоставки за творческа дейност и служат като ориентир за останалите. Те са големите имена на своето време – създават теории и изобретения. В света тези хора са приблизително 0,2%“

  Същността на моето предложение е в сливането на три отделни елемента.
  1. Теорията на Гезел за обезценяващите се пари и проведения успешен експеримент в австрийска община Вьоргл през 1932-1933 година.
  2. Нашумялата идея за безусловен базов доход. Идея по която вече се работи много сериозно в момента и чиито социални резултати биха били неопровержими!
  3. Технологията на криптовалутите. Биткойн е доказано успешен експеримент ,че тази технология работи. Възможностите на тази технология са необятни. Към момента ние ползваме потенциала на тази технология, точно толкова колкото преди време са ползвали потенциала на електричеството, преди да бъде измислен електромотора.

  Когато тези три елемента бъдат обвързани в своята цялост , ние можем да постигнем изцяло нова финансова система! А именно: Капитала да се облага ежедневно с данък(отрицателна лихва) а събраните пари от този данък ежедневно да се преливат в сметките на потребителите под формата на базов доход.
  Налети тези пари обратно в икономиката чрез потребителите, ще създадат един екзистенц минимум в потреблението и една чисто финансова основа за всеки един индивид.Криптовалутата е абсолютно прозрачна и неманиполируема, ще извадим почти целия бизнес от сивата икономика!
  За икономистите ще обясня: В тази система ,подменяме инфлацията с отрицателна лихва, и вместо да печатаме нови пари ще раздаваме събраното на обществото като базов доход.
  Тази система трябва да се въведе като паралелна валута която е в борд с фиатната(хартиената) ,трябва да се въведе като социална система не само за потребителите ,но и за бизнеса, защото подобна система ще стимулира не само потреблението но и производството. Дигиталните пари ще могат да се осребряват само от фирми(след платени данъци) и след % такса, защото е логично ,че ако не могат да изхарчат тези пари вътре в икономиката то това което искат да осребрят е или печалба или са вносители! По този начин ще спрем изтичането на пари от системата и ще стимулираме родната икономика.
  Ето една примерна настройка как всеки пълнолетен Българин може да получава по един безплатен хляб на ден:
  Утре държавата отделя 500 милиона (0.5 милиарда) и ги поставя в борд, с тях емитира същото количество КриптоЛевове и започва всеки ден да дава по 1 КриптоЛев на всеки пълнолетен гражданин… задължава бизнеса да ги приема със закон! Слага такса осребряване на КриптоЛев 20% само за фирми и след платени данъци! Забранява на хората да осребряват крипто. Облага цялото налично крипто в системата с 1% (един процент) отрицателна лихва дневно!
  Това е по един безплатен хляб на човек на ден!
  Естествено по натам като се види ,че системата работи ще вдигнем базовия доход или ще намалим отрицателната лихва, като изтеглим още пари от фиатната система и ги вкараме в крипто системата…. И запомнете, на 1000 ден приблизително държавата ще изхарчи и последната стотинка която има от тези 500 милион, но на 1001 ден ще вземе 1% от тях, защото те всички ще са в бизнеса… ще вземе 5 000 000 лв. и ще раздаде по 1лв. на 5 000 000 Българи! 1002 ден е същия като 1001 ден…. и тн. Потреблението продължава… излизаме от кризата и влизаме в новия световен ред!
  Това може да се случи само с 500 милиона… смешни пари дори и за България!

  Цялата концепция със сериозни подробности и малко пропаганда можете да прочетете тук:
  http://www.moneyofthefuture.com/bg.html

  Поздрави
  Л.Станков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.